USA pankadele tuleb kehv teine kvartal

Fredy-Edwin Esse, California 11. juuli 2011, 10:34

Kõigest mõned kuud tagasi olid JPMorgan Chase'i kauplejad niivõrd hoos, et neil ei olnud ühtegi kahjumlikku päeva esimeses kvartalis. Sama aga ei kordu teises kvartalis.

Analüütikute hinnangul kukub JPMorgani teise kvartali käive 20%, peegeldades tekkinud investorite passiivsust ning panga võlakirjade ja toorainete kehva tootlust, kirjutab New York Times.

Sama kehtib ka teiste suurte Wall Streeti pankade kohta - Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ja Morgan Stanley. Credit Suisse poolt läbi viidud uuringust selgub, et pankade teise kvartali sissetulek võib kukkuda keskmiselt kuni 25% võrreldes selle aasta esimese kvartaliga.

See lisaks aga veel rohkem pinget pankade kasvuprobleemidele, mis niigi stagneeruva laenuturu ja karmima regulatsiooni tõttu on pärsitud. Samuti kardetakse, et tulemuste järgselt vallandub Wall Streetil uus koondamislaine, kui tulemused peaksid püsivamad olema.

"Me oleme kahtlemata mõjutatud aktiivsuse madalamast tasemest," ütles UBSi finantsteenuste analüütik William Tanona Timesile. "Praegu on turgudel palju ebakindlust."

Sellele vaatamata on need viis Wall Streeti hiiglast kogumas teise kvartaliga üle 20 miljardi dollari põhitegevuste pealt. Näiteks aitavad pangad rutiinselt lennufirmadel kindlustada end nafta hinna kõikumiste vastu, viivad kokku aktsiate, võlakirjade ja teiste väärtpaberite ostjad ja müüjad, pannud  tihti enda raha kaalule, et tehing saaks toimuda. Kuid teises kvartalis just see äri saigi karmilt lüüa.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2011, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing