Tallinna Vesi: tariifisõda häirib firma toimetulekut

AP 13. juuli 2011, 00:00

Kuu lõpus avaldab Tallinna Vesi börsile, kas konkurentsiameti hinnatõusukeeluga kaasnevad majandustulemused vastavad suurepärastele tootmistulemustele või mitte. "Soovime juhtida aktsionäride tähelepanu sellele, et AS Tallinna Vesi ei saa aktsepteerida erastamislepingu tingimuste ühepoolset rikkumist Eesti võimuorganite poolt," kirjutas aktsionäridele tegevjuht Ian Plenderleith.

Ta juhtis aktsionäride tähelepanu, et Tallinna Vee kaebuse arutamine halduskohtus on hakanud venima ning Eesti riik tahab Tallinna Vee väidetava ülemäärase tulukuse kallale minna tagasiulatuvalt.

Börsiettevõttesse investeeritud kapitali keskmine tegelik tulukus aastatel 2001-2010 oli Plenderleithi andmetel 6,5%, Tallinna veehind moodustab 1,4% leibkonna keskmisest netosissetulekust ning see osakaal jääb kindlalt alla Maailmapanga soovitatud 4%-lisele ülemisele piirile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing