Hiina kasv püsib stabiilne vaatamata inflatsioonile

Rainer Saad 13. juuli 2011, 11:02

Hiina teatas oodatust tugevamast teise kvartali majanduskasvust vaatamata sellele, et peaminister Wen Jiabao viitas inflatsioonivastaste meetmete jätkumisele, mis on tekitanud muret majanduskasvu võimaliku aeglustumise pärast.

Hiina sisemajanduse koguprodukt kasvas teises kvartalis 9,5%, mis on võrreldes möödunud aastaga nõrgem tulemus, jäädes alla ka esimese kvartali 9,7% tulemusele, aga on parem kui 9,4%, mida majandusteadlased olid oodanud, vahendab WSJ.com.

Hiina tööstustoodangu kasv  kiirenes juunis ootamatult 15,1%-ni. Maikuus oli see number 13,3%. Majandusteadlased ootasid juuni tööstustoodangu aeglustumist 13,1%-ni.

„Te võite küsida, kus on aeglustumine?” ütles Standard Charteredi majandusteadlane Li Wei. „Tugevad andmed viitavad valitsuse karmi monetaarpoliitika jätkumisele ka kolmandas kvartalis.”

Peking on hädas inflatsiooni tasakaalus hoidmisega. See on tekitanud ka avalikku pahameelt, et maailma suuruselt teise majanduse kasv võib aeglustuda liiga järsku ning hirmu kinnisvarasektori ülekuumenemise pärast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2011, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing