SEB kasum kerkis ligi kümme korda

Silvia Kruusmaa 14. juuli 2011, 12:36

SEB Eesti üksused lõpetasid 2011. aasta teise kvartali 31,6 miljoni eurose kasumiga (eelmise aasta samas kvartalis oli SEB kasum 3,4 miljonit eurot).

SEB tegevustulud ulatusid teises kvartalis 34,6 miljoni euroni (31,9 mln 2010. aasta teises kvartalis) ning tegevuskulud 16,7 miljoni euroni (17,2 mln 2010. aasta teises kvartalis), teatas pank.

Laenukahjumite eraldisi vähendas pank 2011. aasta teises kvartalis 13,6 miljoni euro ulatuses (2010. aasta samal perioodil tegi pank eraldisi 11,2 mln euro ulatuses). Poolaasta kasum kokku oli 48 miljonit eurot (eelmisel aastal ümardatult 0 eurot).

„Äriklientide aktiivsus kasvab iga kvartaliga märkimisväärselt. SEB-s töös olevate laenuprojektide maht kasvas teises kvartalis 100 miljoni euro võrra ja ulatub nüüd enam kui 500 miljoni euroni. Kasvu veavad ettevõtted, kes suuremal või väiksemal määral oma toodangut ekspordivad – lisaks töötlevale tööstusele paistavad silma näiteks toiduainetööstus ja põllumajandus. Ekspordile mõtlevad järjest enam ka alles alustavad ettevõtted – kui veel 2009. aastani tegid SEB klientidest uued ettevõtted pigem ülekandeid välismaale, siis praegu on ülekaalus ekspordist tulevad laekumised. Seega rahavood on hakanud liikuma Eestisse mitte vaid makrotasandil, vaid ka alustavate ettevõtete tasandil, mis näitab ekspordi kandepinda," kommenteeris tulemusi SEB Panga juhatuse liige Eerika Vaikmäe-Koit kommenteeris SEB üksuste tulemust Eestis.

Eraklientide turul toimuvad samuti väga huvitavad arengud, sõnas Vaikmäe-Koit. "Mobiiltelefon on kujunemas arvestatavaks pangakanaliks ning seniste rutiinsete tegevuste lihtsustamine on muutunud standardiks. Näiteks saab 80% eraklientidest uue pangakaardi tasuta posti teel, ega pea selleks enam pangakontorisse tulema. Kiiresti ei kasva mitte ainult kaardimaksete, vaid ka kaardimakseid vastuvõtvate kaupmeeste arv – teises kvartalis lisandus SEB kaudu ligi 1000 uut maksekohta, mis on suurim kasv viimase viie aasta jooksul. Teises kvartalis väljastati kolmandiku võrra enam eluasemelaene kui aasta eest, kuid kliendid on laenuotsustes endiselt pigem ettevaatlikud," rääkis Vaikmäe-Koit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2011, 21:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing