Swedbank soovitab osta Tallinki aktsiat

Rainer Saad 18. juuli 2011, 09:55

Swedbank jättis Tallinki aktsia ostusoovituse ja hinnasihi muutmata ning tõi välja, et tulemuste halvenemise peamine põhjus oli kütusehindade tõus.

Swedbank märkis, et kokkuvõttes olid tulemused neutraalsed väikeste positiivsete ja negatiivsete mõjudega. Swedbank on jätkuvalt optimistlik Tallinki väljavaadete osas, sest ettevõtte võime hindu tõsta on paranemas, kütuse hinnad on odavnemas ja reisijate arv kasvab. Swedbank jätab enda "osta” soovituse  ja hinnasihi 1 euro aktsia kohta muutmata.
Tallink Grupi kolmanda kvartali käive ja tulu reisija kohta küll kasvasid, kuid kulude pool kasvas veelgi kiiremini ning vastu tuli võtta 144% suurem kahjum kui aasta tagasi.
Kontserni auditeerimata konsolideeritud müügitulu käesoleva majandusaasta kolmandas kvartalis oli 209,5 miljonit eurot, mida on 7,1 miljonit eurot ehk 3,5% rohkem kui eelmise majandusaasta kolmandas kvartalis, teatas Tallink börsile.

Võrreldes eelnenud majandusaastaga kasvas kaubaveoteenuste müük 4,2 miljonit eurot ehk 17,1% ning piletitulu 2,6 miljonit eurot ehk 5,2%. Piletitulu reisija kohta suurenes 1,9 euro võrra ning restoranide ja poodide tulu reisija kohta 1,1 euro võrra, mis on vastavalt 8,1% ja 2,0% rohkem kui aasta tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2011, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing