Eesti oleks börsil tulus paheaktsia

Harry Tuul 20. juuli 2011, 00:00

Kuid ühel ajal nii hääleõigusliku "aktsionärina" kui ka teenuste tarbija ja kaudselt alluvana (maksumaksja) võib märgata ka pahupoolt.

Kui võtta arvesse maailmas populaarsust koguvad nn sotsiaalselt vastutustundlikud investeeringud versus nn paheaktsiad, nagu tubaka-, alkoholi- ning relvastusetootjate, hasartmängusektori, tuumaelektrijaamade jt aktsiad, siis Eesti kuuluks kindlasti viimaste sekka.

Miks? Aga seetõttu, et Eesti on koht, kus insaiderid teevad omavahel kahtlaseid tehinguid (korruptsioon); kus juhtkond (valitsus) ei vastuta oma rumalate otsuste eest ja jätab tagajärjed aktsionäri (maksumaksjatest valijate) kanda. Kuidas muudmoodi mõista, vaatamata hoiatustele, üüratut möödapanekut 2008. aasta riigieelarve koostamisel ja sellele järgnenud pseudokangelaslikke kärpeid. See on koht, kus ettevõtjaid (rikkuse loojaid) alahinnatakse; riik, kus endiselt levib inimkaubandus ja sunnitöö ning kust talendid lahkuvad.

Kui küsimused kuidas, miks ja milleks ei huvita ning eesmärk on vaid rahapaigutuselt kasumit teenida, on Eesti tingimused väga tulusad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing