Euroopa reitinguagentuur alustab juba 2012. aastal

ÄP 20. juuli 2011, 00:00

Kriitikute väitel on USA reitinguagentuurid Moody's, Standard & Poor's ja Fitch praeguste börsiturbulentside peasüüdlased. Nende tööviisid on väidetavalt läbipaistmatud ning antavad hinded raskesti hoomatavad.

Kreeka, Portugali ja Itaalia tasemete järjestikuse alandamisega on agentuurid kriitikute väitel eurokriisi ainult teravdanud.

Tööd 1000 inimesele. Majandusajakirja Capital andmetel on Euroopa reitinguagentuuri plaan küps. Esimese sõltumatu fondina tegutsema hakkava agentuuri hinnanguid on oodata juba 2012. aasta teises kvartalis. Reitingute kulud jäävad erinevalt USA mudelist mitte väärtpaberite väljalaskjate, vaid investorite kanda.

Euroopa reitinguagentuuri heaks hakkab töötama 1000 inimest üle maailma. Agentuuri rajamine läheb maksma ligi 300 miljonit eurot. Stardikapitali eest hoolitsevad Euroopa rahandusettevõtted.

"2011. aasta lõpuks saab kokku konsortsium kuni 25 osalejaga, kellest igaüks investeerib 10 miljonit eurot," tsiteerib Capital agentuuri ülesehitajat Markus Kralli, kelle sõnul tulevat agentuuri teenused poole odavamad kui USA konkurentide omad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing