USA kinnisvaraturg näitab toibumismärke

Maarja-Liis Mitri 19. juuli 2011, 18:57

Kuigi pereelamute väärtus on USAs jätkuvalt languses, annab juunikuu uusehitusprojektide statistika lootust, et kinnisvaraturg hakkab tasapisi taastuma.

Juunis alustati tööd 629 000 uusehitise kallal, mis on 15% võrra rohkem kui maikuus ja see on ühtlasi viie kuu kõrgeim tase, vahendas Bloomberg. Ootamatult suurenes 2,5% võrra ka ehituslubade väljastamine, mis ühtlasi märgib potentsiaalselt ehitustegevuse algust tulevikus.

Teatud määral on positiivsed tulemused tingitud ka juuni heast ilmast, mis võimaldas alustada varem edasilükatud projektidega. Samas pole põhjust veel rõõmustama hakata. Kuigi on suur tõenäosus, et numbrid kasvavad ka edaspidi, on kogu kinnisvaraturg siiski veel korralikus kriisis, sõnas majandusteadlane Paul Dales.

Juunis väljastati 624 000 ehitusluba vaatamata sellele, et analüütikute mediaanprognoos nägi ette 2,3-protsendilist langust 595 000 ehitusloa tasemele. Kasvu vedas 6,9-protsendiline tõus mitmepereelamu taotlustel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2011, 19:23
Otsi:

Ava täpsem otsing