Võlahirm survestab USA aktsiaturge

Maarja-Liis Mitri 19. juuli 2011, 00:12

Peamised USA aktsiaturge kirjeldavad indeksid olid esmaspäeval languses.

Kui kulla hind püstitas täna rekordeid, siis kolm peamist aktsiaindeksit näitasid langustrendi. S&P 500 ja Nasdaqi koondindeks langesid mõlemad vastavalt 0,81% ja 0,89%. S&P 500 lõpetas 10,70 punktise kukkumisega tasemel 1305,44. Nasdaq langes 24,69 punkti, jõudes 2765,11 punktile.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus täna 0,76% ehk 94,37 punkti, jäädes püsima tasemel 12385,16. Indeksi kõik 30 ettevõtet kauplesid täna varasemast madalamal tasemel. Kõige enam olid mõjutatud alumiiniumitootja Alcoa, rasketööstusettevõte Caterpillar ja lennukitootja Boeing.

Euroopa pankade stressitesti valguses mõjutasid mured Euroopa võlakriisi pärast  ka mitmeid USA finantsinstitutsioone. Nii Goldman Sachs, Bank of America kui ka Morgan Stanley kauplesid kõik kahe aasta madalaimal tasemel. Langejate hulgas olid veel ka American Express, Citigroup ja J.P. Morgan.

Nädalavahetusel Washingtonis jätkunud arutelul võlapiiri tõstmise üle ei suutnud vabariiklased ja demokraadid ikka omavahel kokkulepet saavutada ja esmaspäeva varahommikul soovitas reitinguagentuur Moody's koguni, et võlapiir tuleks üldse ära kaotada, et tuua majandusse suuremat stabiilsust ja vältida periooditi esinevat ebakindlust.

Lahenduste puudumine suunas investorid jälle kulla juurde, tõstes selle hinna rekordilisele tasemele 1602,40 dollarit untsi kohta. Tõusis ka hõbeda hind, kasvades esimest korda maist alates üle 40 dollari untsi kohta.

USA dollar tõusis euro suhtes ja toornafta hind langes üle 2 protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2011, 21:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing