Lebedev võtaks Murdochi ajalehe üle

Katri Soe-Surén 20. juuli 2011, 13:17

Vene investor ja Briti ajalehe Evening Standard omanik Aleksander Lebedev on väga huvitatud pealtkuulamisskandaali tõttu suletud ajalehe News of the World ülevõtmisest.

„Ma tahaksin, aga ma ei usu, et mu tasku on momendil piisavalt sügav. Kuid kui  ma suudan mõne oma äri maha müüa - olgu see siis Aeroflot või pangandus - siis olen tõepoolest vägagi huvitatud,“ kinnitas Lebedev agentuurile Bloomberg. „Naljaga pooleks ütleksin, et võiksin News of the Worldist teha uue brändi: World Newsi.“

USA meediamagnaat Rupert Murdochile kuuluv News Corp oli sunnitud News of the Worldi kinni panema ja ühtlasi loobuma telekanali BSkyB ostust pärast seda, kui tuli avalikuks tohutu pealtkuulamisskandaal.

51aastane Lebedev on Vene riigiduuma endine saadik ja KGB ohvitser. Ajakirja Forbes andmetel on Lebedevi varandus 2,1 miljardit dollarit. Lebedevile kuuluvad osalused lennufirmas Aeroflot, panganduses, ehituses, kinnisvaras, põllumajanduses ja meediafirmades.

"Oleksin maailma õnnelikem inimene, kui suudaksin kõigest lahti saada, maha müüa ja lihtsalt siseneda kirjastamisse ja uurivasse ajakirjandusse," on Lebedev öelnud ühes varasemas intervjuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2011, 13:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing