Nokiat võib oodata sularahareservi vähendamine

Maarja-Liis Mitri 20. juuli 2011, 19:20

Analüütikud ennustavad, et homme oma teise kvartali tulemused avalikustav Nokia raporteerib loodetust väiksemaid toodangunumbreid, mis võib kaasa tuua vajaduse hakata vähendama sularahareserve.

Keskmiselt prognoositakse, et II kvartalis tootis Nokia 96 miljonit mobiiltelefoni, mis on 14% vähem kui I kvartalis. Kui majanduskriisi aeg välja arvata, pole Nokia kordagi nelja aasta jooksul valmistanud kvartalis alla 100 miljoni telefoni, vahendab Bloomberg.

Kardetakse, et nõrk II kvartal juhatab sisse veel kehvema III kvartali, mil toodangukogus võib langeda alla 90 miljoni. Ettevõtte võimsus on seatud nii, et kvartalis arvestatakse ligi 100-miljonilise mobiilitoodanguga  ja võimsuse kiire langetamine on keeruline.

Tootmisnumbrite vähenemine tähendab, et Nokia peab hakkama vähendama oma 6,4 miljardi euro suurust likviidsete varade reservi, kui püütakse jätkuvalt konkureerida nutitelefonidega, mis kasutavad Google'i Android-tarkvara.

Analüütikute prognooside kohaselt võib Nokia homme teatada ligi 48 miljoni euro suurusest kahjumist teises kvartalis. Kolmanda kvartali kahjum võib aga ulatuda juba 192 miljonini.

Nokia aktsia hind on sel aastal vähenenud 48 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2011, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing