Baltimaad parandasid Swedbanki tulemust

Romet Kreek 22. juuli 2011, 00:00

Panga puhasintressitulu kasvas 25 protsenti, 4,74 miljardile Rootsi kroonile. Puhasteenustasutulu vähenes kuus protsenti, 2,244 miljardile Rootsi kroonile. Tööjõukulud kahanesid ühe protsendi võrra, 2,39 miljardile Rootis kroonile.

Panga omakapitali tootlikkus kasvas seitsmelt protsendilt 14,4 protsendile. Pank jätkas kokkutõmbamist. Laenud klientidele vähenesid aastaga viis protsenti, 1,175 triljoni Rootsi kroonini. Hoiused püsisid 529 miljardil Rootis kroonil. Panga bilansimaht kahanes kaheksa protsenti, 1,905 triljonilt Rootsi kroonilt 1,758 triljonile.

Pangajuht on optimistlik. "Me eeldame ühekordsete tulude-kuludeta krediidikahjude eelse kasumi paranemist," ütles panga juhatuse esimees Michael Wolf. "Eraldised peaksid jääma madalateks ühes hea võimalusega paranemisele Baltimaades, Venemaal ja Ukrainas."

Majanduse paranemine Baltimaades tõi pangale tagasi 324 miljonit Rootsi krooni varem mahakantud laene.

Baltimaade üksus on grupist efektiivsem. Kui kogu grupi kulu-tulu suhe oli 0,52, siis Balti riikides kahanes see 0,44-lt 0,42-le.

Swedbanki A-aktsia reageeris tulemustele õhtupoolikuks 5,1protsendise tõusuga, 109,60 Rootsi kroonile. Panga eelisaktsia hind tõusis viis protsenti, 109,20 Rootsi kroonile.

Panga A-aktsia hinna-kasumi suhe oli 11,2, mis on soodne. Aktsia dividenditootlus oli kaks protsenti. Aastaga on aktsia hind tõusnud 42,5 protsenti.

Mind hoiab tagasi aktsiat ostmast see, et kehtestatakse karmimad pangandusnormatiivid. Rootsi tahab kehtestada muust Euroopast veelgi karmimad normatiivid. Rootsi majandusel on hea hoog sees. Kui aga euroalal olukord halveneb, ei jäta see ilmselt ka Rootsi majandust mõjutamata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing