Jaapan ja Malaisia loovad uue odavlennufirma

Anne Oja 21. juuli 2011, 12:34

Jaapani suurim lennukompanii All Nippon Airways (ANA) ja Malaisia AirAsia leppisid kokku uue odavlennufirma loomises.

Uus odavlennufirma hakkab kandma nime AirAsia Japan, vahendas uudisteportaal Lenta.ru. ANAle kuulub 67% firma hääleõiguslikest aktsiatest. AirAsia Japani kodulennuväljaks saab Jaapani Narita aerodroom, kus tal pole odavlennufirmadest konkurente. Esimene reis tehakse 2012. aasta augustis.

ANAl on praegu käsil veel ka teise odavlennufirma Peachi loomine, mis hakkab lendama Jaapanis. Tollest ettevõttest kuulub ANAle 33,4%. Lisaks on ANA tuntud kui esimene firma, mis saab endale Boeingu uusima lennuki 787 Dreamlineri.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. July 2011, 12:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing