Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoran Leib - imede aed vanalinnas

    Väärt kohad täituvad iseenesest, mistõttu ei pruugi Leivas ilma eelneva broneeringuta vaba lauda leida, kuigi avamisest pole möödas kahte kuudki. Ka Šoti klubi restoran oli suveõhtuti rahvast täis, kuna seal on linna ilusaim restoraniõu, aga uute omanike käes ja uue nime all on see veel hoogsama elu sisse saanud.
    Toiduajakirjanduses on selliseid fraase nagu "kvaliteetsest toorainest", "kohalik", "naturaalne", "suurepärased maitsed" ilmselgelt liiga palju kasutatud ja need on devalveerunud. Seepärast olen Leivast lugu kirjutades sõnavalikul päris hädas ja võtan kiirlaenu tegijatelt endilt. Trükin ümber koduleheküljelt leitud lause, mille mõtet täiel määral jagan: "Leib Resto ja Aed - lihtsa sisu, aga suure hingega."
    Inimese puhul võib hinge olemasolu või selle puudumise üle teatavas kontekstis pikalt väidelda. Restoran aga saab (suure) hinge sisse ainult siis, kui tegijad ise samuti hingega asja kallal toimetavad ja neil midagi - olgu siis oskusi, teadmisi, kogemusi, julgust või kirge - ka hinge taga on. Leival on tõesti olemas nii sisu kui ka hing.
    Üle kõige meeldis mulle Leiva roogade juures julgus olla lihtne ja kohalik, st eestimaine. Sealjuures ei pakuta mingeid seakoote ega hapukapsaid. Vähe sellest, sealiha polnud üldse, ei olnud ka kama, kilu ega kruupe, kuid ometi oli kõik väga kodune ja kodumaine.
    Oli tomatisupp hapukoorega, oli kukeseenesupp, oli kohakala ja kartul munakastmega, oli grillitud tallemaks sibulakastme ja köögiviljaga, oli karamellkissell mustasõstramoosiga ning maasikasupp - sisult lihtsad, teostuselt elegantsed.
    Paljude suviseks lemmikuks kujunenud külma tomatisupi maitset juhtis mõnus ürdibukett, tekstuuri kujundasid redisetükikesed ja mädarõikalaastud, värvi toonisid hapukoor ja murulauk ning viimase lihvi andis jääkuubik. Kunagine sööklahitt karamellkissell on Leivas tänu timmitud konsistentsile ja röstitud kaerahelvestele muutunud suurlinlikuks desserdiks.
    Isegi enamasti õlleampsuna tuntud frititud liha majoneesikastmega on Leiva koka käte all saanud söödava sisu ja originaalse vormi: õhukeses krõbekoorikus hõrk jäneseliha, lisandiks punaveinimajonees, serveeritud lihtsal lõikelaual ja raasukesel rebitud küpsetuspaberil.
    Ka joogid julgevad olla originaalsed: aperitiiviks jõime Põltsamaa vahuveinist ja astelpajumahlast segatud kokteili, digestiiviks pakuti ürditeesid. Mis puutub joogikaarti, siis sellele annab piisava usaldusväärsuse asjaolu, et selle on kokku pannud Eesti parim sommeljee, kelle loodud veinikaarte on mitmel korral tunnustanud ka Wine Spectator.
    Teenindus oli kiire ja sujuv, ettekandja Merlyn oskas lahti seletada nii jooke kui ka sööke ning oli peale selle lõbus ja tore inimene. Nii et kõik oli hästi. Vähemalt seni, kuni ilm laseb paradiislikke aiarõõme nautida, on Leib selle suve hittrestoran.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Saunumi käive kasvas, kahjum kahanes
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.