Toornafta hind tõusis taas üle 100 dollari

Maarja-Liis Mitri 21. juuli 2011, 21:16

Toornafta futuurid ületasid neljapäeval korraks jälle 100 dollari piiri, tõugatuna uudisest, et Euroopas on jõutud võlakriisi lahendamise kava osas üksmeelele.

Tõusu toetas ka Rahvusvahelise Energiaagentuuri teadaanne, et rohkem ei plaanita selle liikmete naftareserve puutuda. Samas on agentuur valmis plaani muutma ja toornafta kogust suurendama, kui turuolukord muutuma peaks.

Septembri tähtajaga toornafta futuuride hind tõusis New Yorgis 1,44 dollarit ehk 1,4%, saavutades hinnaks 100,16 dollarit barrelilt. Seisuga 13:03 idaranniku aja järgi oli hind langenud 99,90 dollarile. 

Euroopa Liidu liidrid leppisid neljapäeval kokku, et Euroopa Finantsstabiilsuse Fondil lubatakse edaspidi järelturult võlakirju osta, pikendades võlatähtaegu ja langetades intressimäärasid, alandades samaaegsalt hädas olevate riikide võlakoormat, vahendas MarketWatch. Uudis tekitas taaskord lootust, et kuudepikkune kriis on lõpuks lahendust leidmas.

Ka USA aktsiad on taas tõusuteel. Dow Jonesi tööstuskeskmine on praeguse seisuga (kell 21:15) tõusnud ligi 1,20%.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2011, 21:22
Otsi:

Ava täpsem otsing