Webmedia astus Tartu idufirmast välja

Katre Pilvinski 25. juuli 2011, 00:00

"Webmedial oli teistsugune kasvustrateegia ning osalusest loobumine tuli nende initsiatiivil. Uus põhiinvestor on USAs Bostonis asuv riskikapitalifirma Bain Capital Ventures. Webmedia müüs kogu oma osaluse Zeroturnaroundis," selgitas idufirma tegevjuht David Booth. Endisele põhiomanikule Webmediale kuulus 47,5% firma aktsiakapitalist.

Booth lisas, et Zeroturnaroundis on osalus ka viiel töötajal, kuid nemad ei müünud kõiki oma aktsiaid, vaid väga väikese osa. Aktsionäride hulgas on ka Booth ise, kuid oma aktsiapaki muutust ei soostunud ta kommenteerima.

Uuel suuromanikul kogemus tarkvarafirmadega. Booth märkis, et Bain Capital Ventures on töötanud paljude teiste tarkvarafirmadega ning on seotud firmaga dynaTrace Software. "Me loodame dynaTrace Software'i kogemusest õppida ning jõuda nende abil USAs kaugemale. Nemad ostsid hulga aktsiaid, kuid mõned aktsiad omandasid ka mitmed USA nn äriinglid nii ida- kui ka läänerannikult." Tegevjuhi sõnul on uute investorite kaasamisel oluline teadmiste hankimine ning plaan võimsamalt USAs laieneda.

Ühtki täpset numbrit nimetamata ütles Booth, et ettevõtte investorite vahetuse tehingus liikusid mitmed miljonid dollarid. "USAs on üldiselt traditsiooniks, et investoritest ja rahast ei räägita. ZeroTurnaround ei saa raha sellest tehingust, uued investorid ei investeeri tegelikult firmasse, nad ostavad endiste osaliste osaluse," selgitas ta.

Zeroturnaroundi tehnoloogiajuht Jevgeni Kabanov lisas, et uued investorid saadi osaliselt JRebeli toote pärast ning osaliselt tänu firma visioonile ning ka seetõttu, et neil on tõestatud ärimudel. "Kuigi meie põhiline toode on praegu JRebel, siis oleme kontsentreerunud uue toote loomisele, mis võiks olla oluliselt suurema turuga ja rakendusega, kui meil õnnestub seda õigesti positsioneerida ja luua," sõnas ta.

Kabanov ütles, et kui nende eelmine toode oli suunatud Java programmeerijatele, siis uus toode on mõeldud pigem laiemale kasutajaskonnale. "Usume, et saame ka seda väga hea raha eest müüa," nentis ta.

Tartu idufirma kavatseb tänavu palgata veel 20 töötajat, eelkõige otsitakse tarkvarainsenere, aga vajadus on ka müügi- ja turundusinimeste järele. Ettevõtte väitel pakutakse enamasti töötajatele tasuks kas sama palju või isegi rohkem, kui nad mujal on saanud. "Ettevõtte käive ja klientide arv kasvab väga kiiresti ning et sellele vastata, peame töötajaid juurde palkama," märkis Booth.

"Minu arvates on meie arendustiim praegu tõenäoliselt üks tugevamaid meeskondi Eestis. Töötame kõige arenenumate Java süsteemidega ning see on võimalik tänu Eesti inimestele ja haridussüsteemile. Kui me investoritega räägime, siis me teeme selle alati selgeks," rääkis Booth.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing