Soros lõpetab fondijuhi töö

Rainer Saad 26. juuli 2011, 18:36

George Soros, kes sai 1992. aastal tuntuks sellega, et teenis Inglise naelsterlingi kokkukukkumisest 1 miljard dollarit, lõpetab töö riskifondi juhina.

Soros ütles kirjas klientidele, et tagastab nende varad väärtuses alla 1 miljardi ning edaspidi keskendub Soros Fund Management ainult Sorose perekonna varadele, kirjutas CNBC.

Kuna Sorose riskifond on alates 2000. aastast enamjaolt ainult perekonna varasid hallanud, otsustasid George Sorose pojad Jonathan ja Robert, et juhivad fondi pereettevõttena. Otsus tuli peale seda, kui SEC (USA Turu-ja Väärtpaberijärelevalve Inspektsioon) teatas kavatsusest kehtestada tuleval aastal riskifondidele nõue end SECi juures registreerida.

SEC nõuab registreeritutelt põhjalikku informatsiooni investorite, varade, huvide konflikti ning suuremalt jaolt kõige kohta, mis puudutab fonditegevust. Erand tehakse ainult pereettevõttena tegutsevatele fondidele.

Sorose fondi suurus on 25,5 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. July 2011, 18:37
Otsi:

Ava täpsem otsing