USA aktsiaturud on jätkuvalt äraootaval seisukohal

Maarja-Liis Mitri 26. juuli 2011, 00:35

Peamised aktsiaindeksid lõpetasid päeva täna taas languses, kuid suutsid siiski sessiooni madalaimast tasemest kõrgemale tõusta.

USA aktsiaturud alustasid nädalat languses, aga kaotused polnud siiski nii sügavad, kui prognoositi pärast seda, kui USA seadusandjad ei suutnud nädalavahetusel Washingtonis võlapiiri tõstmise tingimuste osas ikka kokkulepet saavutada.

Kõige kehvemini läks Dow Jonesi tööstuskeskmisel, mis lõpetas päeva 0,70%        (-88,36 punkti) madalamal, kukkudes tasemele 12 592,80. Näitaja 30 komponendist olid languses 26. Suurimate kukkujate seas olid Travelers Companies, Boeing ja Procter & Gamble, samal ajal kui Microsoft ja Hewlett-Packard suutsid näidata üle üheprotsendilist tõusu.

Nii S&P 500 kui ka Nasdaqi koondindeks langesid sessiooni lõpuks 0,56%.      S&P 500 alanes 7,59 punkti, peatudes tasemel 1 337,43. Nasdaqi koondnäitaja kukkus aga 16,03 punktiga tasemele 2 642,80.  BlackBerry nutitelefonide valmistaja Research in Motioni aktsia kukkus täna 4,4%, kui firma teatas, et kavatseb kulude kärpimise eesmärgil vallandada 2 000 töötajat.

Esmaspäeval alanesid ka USA võlakirjade hinnad, surudes intressimäära jälle kõrgemale. Kümneaastase võlakirja intressimäär oli täna 3,01%. Samas pole veel päris selge, kuidas reageerib võlakirjaturg 2. augusti lähenemisele. Kuigi maksejõuetuse võimalus võib investoreid võlakirjadest põgenema sundida, arvavad paljud kauplejad, et intressimäärad jäävad siiski madalaks.

Augusti tähtajaga kullafutuurid püstitasid täna päeval rekordi, jõudes tasemele       1 624,30 dollarit untsi kohta. Päeva lõpuks langes hind siiski 1 612,20 dollarile.

Septembri tähtajaga toornaftafutuurid langesid New Yorgi toorainebörsil 67 senti, tasemele 99,20 dollarit.

Dollar nõrgenes euro ja jeeni suhtes, aga tõusis naela suhtes. 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. July 2011, 00:49
Otsi:

Ava täpsem otsing