Toornafta hind langes suurenenud varude tõttu

Maarja-Liis Mitri 27. juuli 2011, 19:38

Toornafta hind langes täna USA-s, kui tuli teade naftavarude ootamatust suurenemisest ja kestvuskaupade tellimuste vähenemisest juunis, olles märgiks majanduse aeglustumisest.

Toornafta futuuride hind langes 2,3% pärast seda, kui Ühendriikide Energeetikaministeerium teatas, et USA naftavarud kasvasid eelmisel nädalal    2,3 miljoni võrra 354 miljoni barrelini. Bloombergi küsitletud 13 analüütiku mediaanprognoos oli ennustanud varude 2 miljoni barreli suurust langust.

Täna avalikustas USA Kaubandusministeerium ka juuni kestvuskaupade tellimuste raporti, mis näitas tellimuste üle 2,1-protsendilist langust. Analüütikud ennustasid keskmiselt 0,3-protsendilist tellimuste kasvu.

Septembri tähtajaga toornaftafutuuride hind langes New Yorgi toorainebörsil täna kell 11:03 idaranniku aja järgi 1,67 dollarit ehk 1,7%, andes hinnas 97,92 dollarit barrelilt. Viimase aasta jooksul on nafta hind tõusnud ligi 27%.

23. juunil teatas Rahvusvaheline Energiaagentuur, et laseb ringlusse 60 miljonit lisabarrelit toornaftat, et pidurdada nafta hinnatõusu. Üle poole ehk 30,64 miljonit barrelit pidi tulema Ühendriikide naftareservidest. Juulis laseb USA sellest ringlusse ligi 8,7 miljonit barrelit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. July 2011, 19:38
Otsi:

Ava täpsem otsing