Augustibluus toob tipud kokku

Signe Sillasoo 29. juuli 2011, 00:00

"Augustibluusil esineda soovijad annavad endast kogu aeg märku, aasta ringi. Tänavu on meil nimekirjas väga huvitavad riigid, muusikuid tuleb näiteks Brasiiliast, Hispaaniast ja Austraaliast. Lähivälismaast rääkides on ka Venemaalt artiste lisandunud - see on põnev. Venemaa on suur ja lai ning seal tehakse väga head bluusi," oli festivali korraldaja Indrek Ditmann esinejate nimekirja üle uhke.

Peaesinejad tulevad suure lombi tagant. Peaesinejad saabuvad festivalile tavapäraselt ikkagi üle suure lombi.

"Mõlemal päeval esineb üks artist, kes on pärit Ameerika Ühendriikidest, nii-öelda bluusi kodumaalt. Need on tõelised bluusimaailma tipud," sõnas Ditmann. Sel aastal on nendeks valitud kitarrist Kirk Fletcher ja ansambel Trampled Under Foot.

"Kevadel, kui Memphises toimus bluusiauhindade jagamine, oli 35aastane Fletcher neljas kategoorias nominent. Teda on peetud noore põlvkonna parimaks bluuskitarristiks. Siin esineb ta sooloartistina. See ei ole kommertsprojekt, vaid hobi, millega tal väga palju aega tegeleda ei ole. Seega on see väga kõva sõna ja tunnustus festivalile," selgitas Ditmann.

Laupäevane peaesineja Trampled Under Foot on korraldaja sõnul samuti tõeline pärl. Kansasest pärit ansambel valiti 2008. aastal The International Blues Challege'il maailma parimaks uueks tulijaks või talendiks bluusibändide kategoorias. Bänd on üle maailma laialdaselt tuntud ning paljude Euroopa ja Ameerika festivalide peaesineja.

"Lisaks on kavas hulgaliselt Eesti muusikute eriprojekte. Üks neist on Tõnis Mägi eriprojekt, mille raames esineb ta koos Otsakooli Bigbändiga. Teine on kollektiiv Vaigla Brothers, mis on tegelikult isa ja poja projekt. Veel annab kontserdi pika ja keerulise nimega Estonian Dream Boogie Woogie Band, mis on kokku pandud spetsiaalselt Augustibluusiks. Selle koosseisus esinevad Ivo Linna, Tanel Padar ja Freddy Tomingas," tutvustas Indrek Ditmann.

Sel aastal sõidavad festivalile eribussid. Et festival läheb aasta-aastalt järjest suuremaks, siis on mõningad väiksed muudatused toimunud ka korralduses.

"Festival on iga aastaga kasvanud. Mullu külastas festivali 7000 inimest, tänavu ootame sama palju või isegi rohkem rahvast. Seoses sellega oleme pidanud asju juurde mõtlema. Sel aastal on meil käigus eribussid. Haapsalus lihtsalt ei jätku nii palju ööbimiskohti. Samuti oleme me natukene arendanud toitlustuse ja jooginduse süsteemi ning eriti valivad olnud just selles mõttes, et kõik oleks kvaliteetne ja joogi-söögipunkte jaguks piisavalt," mainis Ditmann.

Busside ja majutuse kohta jagab infot Haapsalu turismiinfokeskus. "Palju on meie käest küsitud ka piletite ja passide kohta. Endiselt saab pileteid osta kontsertide kaupa, müügil ei ole ainult passid. Tuled kohale, valid omale sobiva kontserdi ja astud sisse," lausus korraldaja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing