Katre Pilvinski • 28. juuli 2011 kell 6:10

Maksumaksjad on tänavu jätnud tasumata 28 mln eurot

Maksu- ja tolliamet tuvastas I poolaastal läbiviidud kontrollitegevuste tulemusel, et maksumaksjad jätsid deklareerimata ja tasumata makse kokku 28 miljoni euro ulatuses.

MTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik:” Valdavaks on endiselt käibemaksualased rikkumised ning käibemaksupettused ja seda 70% ulatuses, sh ka fiktiivsete arvete kasutamine. Maksu- ja Tolliameti riskianalüüsi tõhusust näitab see, et 88% kontrollidest lõppesid maksukohustuse muutmisega.”

I poolaastal lõpetati ligi 300 ümbrikupalga juhtumi kontrolli, mille tulemusel määrati juurde täiendavaid makse ligi 1 miljon eurot. Eraldi on maksuhalduri tähelepanu all ümbrikupalgad ehitussektoris ja selleks tehakse ka vaatlusi ehitusobjektidel.

 

Hetkel kuum