Rannarahva festival vallutab Viimsi

ÄP 29. juuli 2011, 00:00

"Selgi aastal ootame huvilisi Viimsisse Pringi külla rannarahva elu ja oluga tutvuma," sõnas SA Rannarahva Muuseum juhataja Riina Aasma. "Rannakultuuri kestmajäämise nimel on ülioluline, et traditsioone antaks edasi põlvest põlve - seda on meie esivanemad Eestimaa rannapiirkondades sajandeid teinud.

Kuna neid inimesi, kes oskavad jutustada lugusid ning näidata, kuidas rannarahva elu käib, on jäänud järjest vähemaks, võtab muuseum kohustuse enda peale. Kuu lõpus ärkab Viimsis kolmeks päevaks ellu üks väike rannaküla koos oma igapäevatoimetustega," selgitas ta.

"Reedesel päeval saavad külastajad tutvuda rannaküla tööde ja toimetustega, töötubades vaadata ja kätt proovida, kuidas käib näiteks köiekeerutamine, tõrvaajamine, võrgukudumine või paadiehitus. Samuti jagatakse nippe kalade rookimise ja fileerimise kohta hõrkude roogade valmistamiseni. Laupäev, kui rannarahvas sõitis alati turule kauplema, on meilgi suur laadapäev - toimub kala- ja merekraamiturg, kus kaubeldakse kõigega, mida merel ja rannarahval pakkuda on," tutvustas ta tegevusi.

Mõlemal õhtul toimuvad kontserdid. Rannarahva muuseumi õuel esineb reedel Jäääär, laupäeval astub akustilise kavaga Viimsi vabaõhumuuseumis üles Tanel Padar & The Sun.

"Pühapäev algab traditsiooniliselt kirikusse mineku ja jumalateenistusega Viimsi Püha Jaakobi kirikus. Viimsi vabaõhumuuseumi kalurikülla on kõik oodatud puhkepäeva veetma ja külapidu nautima, päeval esinevad erinevad ansamblid ja orkestrid. Samal päeval, 31. juulil toimub Tallinna lahel paatide karneval. Kutsume osalema nii meresõitjaid-paadiomanikke kui ka pealtvaatajaid, kes saavad ennast laevadele registreeruda või põnevat vaatemängu kaldalt jälgida," selgitas ta.

Festival lõpeb Viimsi vabaõhumuuseumis suure simmaniga, kus esinevad rahvatantsijad, orkestrid ja ansamblid ning toimub paatide karnevali lõpetamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing