Reid kavatseb Boehneri plaani põrmustada

Maarja-Liis Mitri 28. juuli 2011, 21:50

Senati demokraatide liider Harry Reid lubas Esindajatekoja spiikri John Boehneri võlalimiidi tõstmise kava põrmustada, kui see peaks saama Esindajatekoja heakskiidu.

Ükski demokraat ei hääleta kava poolt, mis on võrreldav vaid lühikest aega vastu pidava plaastriga, seades ohtu riigi majanduse ja viies USA paari kuu tagusesse olukorda, sõnas Reid.

Kõik Senati 51 demokraati on andnud allkirja paberile, kus vannuvad Boehneri kava vastu hääletada.

Suure tõenäosusega alustab Senat sel nädalavahetusel hääletamist Reidi enda defitsiidi vähendamise kava üle, mis on alternatiiviks Boehneri väljapakutule. Reidi plaani kohaselt tõstetaks USA võlapiiri 2,4 triljoni dollari võrra ja kärbitaks kulutusi kümne aasta jooksul 2,2 triljoni võrra. Samaaegselt töötavad Senati liidrid selle nimel, et jõuda kompromisskavani ja see enne 2. augustit Kongressis vastu võtta.

John Boehneri plaan läheb Esindajatekojas hääletusele neljapäeval kell 18 idaranniku aja järgi. Esindajatekoja vabariiklaste liider Eric Cantor ennustab, et kava võib isegi läbi minna, sest pärast eilseid muudatusi ja teadet Senati demokraatide ühisrindest kava vastu, on mõned varem vastu olnud Esindajatekoja liikmed oma arvamust muutnud.  

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing