USA pangad kiirustavad Kongressi tagant

Maarja-Liis Mitri 28. juuli 2011, 17:46

Mitmed pankurid, seal hulgas Goldman Sachsi juhatuse esimees Lloyd Blankfein ja J.P. Morgan Chase'i president Jamie Dimon kutsusid täna nii president Obamat kui ka Kongressi USA võlapiiri kiiremas korras tõstma, et juhtida riiki eemale maksejõuetuse-ohust, kirjutab uudisteportaal Bloomberg. 

"Tegevusetuse tagajärjed nii meie majandusele, juba raskustes vaevlevale tööjõuturule, USA ettevõtete ja leibkondade finantsolukorrale kui ka Ühendriikide juhtrollile globaalses majanduses oleksid väga tõsised," kirjutasid pankade juhid täna Finantsteenuste Foorumi poolt saadetud kirjas. Finantsteenuste Foorum on Washingtonis baseeruv suuremaid panku koondav ühendus.

Täna toimub Esindajatekojas hääletus vabariiklasest spiikri John Boehneri võlalimiidi tõstmise kava üle. Pärast eilset hääletuse edasilükkumisele järgnenud plaani korrigeerimist kulutuste piiramise rangemaks muutmise suunas, nii et kümne aasta jooksul vähendataks kulutusi 915 miljardi dollari ulatuses, on vabariiklaste toetus kavale tõusnud. Varasemalt oli kavas kärpida 65 miljardit vähem. Samas on juba ette teada, et Senati demokraadid on ühehäälselt plaani vastu.

Samal ajal kui Kongressi liidrid jätkasid eile kemplemist võlapiiri tõstmise tingimuste üle, langes S&P 500 indeks kolmapäevase sessiooni lõpuks üle 2%, mis on näitajale suurim langus pea kahe kuu jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2011, 17:46
Otsi:

Ava täpsem otsing