Juunis jätkus tööstustoodangu kasvu aeglustumine

Katre Pilvinski 29. juuli 2011, 09:14

Tööstusettevõtted tootsid 2011. aasta juunis 24% rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis, teatas statistikaamet.

Kui aasta alguses suurenes tootmine 30% piires, siis mais ja juunis kasv möödunud aasta sama kuuga võrreldes veidi aeglustus.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta juunis eelmise aasta juuniga võrreldes üle neljandiku. Enim mõjutas toodangu kasvu eksport – välisturule müüdi 70% kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes 40% ning müük siseturule 16% võrreldes eelmise aasta juuniga.

Juunis ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Kõige rohkem mõjutas toodangu kasvu elektroonikaseadmete tootmine, mis suurenes eelmise aasta juuniga võrreldes kolm korda. Järgmised suurema osatähtsusega tööstusharud olid puidutöötlemine, toiduainete ja metalltoodete tootmine, kus toodang kasvas vastavalt 13%, 4% ja 8%. Väiksema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang märgatavalt masinate ja seadmete tootmises, peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2011. aasta juunis tööstuses kokku 2% rohkem toodangut kui mais, töötlevas tööstuses jäi toodang eelmise kuu tasemele. 2010. aasta juuniga võrreldes toodeti 7% rohkem elektrit ja 5% vähem soojust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2011, 09:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing