Anne Oja • 31. juuli 2011 kell 7:54

Hiina nõuab wifi-aladel kasutajate registreerimist

Hiinas peavad avalike wifi-alade valdajad alates augustist internetikasutajaid registreerima, vahendas portaal cybersecurity.ru.

Hiina ärileht China Business News kirjutas, et internetipunktide pidajad peavad kasutusele võtma küllaltki kalli arvutiprogrammi, mis võimaldab politseil internetikasutajaid identifitseerida.

Selline programm maksab 20-60 jüaani ehk 3-9 dollarit. Samas on vaja ka riistvara uuendada ja arvatakse, et paljud baarid, restoranid, kohvikud ja raamatupoed, mis seni avalikku internetiala haldasid, panevad internetti pääsu lisakulude kartuses lihtsalt kinni.

Neid Pekingi toitlustuskohti, mis ei hangi omale internetikasutajaid identifitseerivaid seadmeid ja tarkvara, trahvitakse 5000 jüaaniga. Kui kuskil lastakse inimesi vabalt internetti edasi, panevad võimud restorani- ja baariomanikud või juhid kuni kuueks kuuks vangi.

Internetireide hakatakse tegema juba alates augustist. Kuna paljud toitlustajad pole valmis investeeringuteks vajalikku summat välja käima, lülitatakse internet lihtsalt välja, selgus China Business Newsi küsitlusest.

Hiina on maailma kõige suurem internetikasutaja, kus võrku tarbib üle 485 miljoni inimese. 

Hetkel kuum