Faber: pessimism on aktsiaturgudel tagasi

Rainer Saad 02. august 2011, 17:49

Investor ja majandusteadlane Marc Faber ütles CNBC-le, et pessimismilaine on aktsiaturgudel tagasi.

„Karuturg on alanud. Kui võrrelda aktsiaid võlakirjade või sularahaga, siis ma ei usu, et aktsiad on praegusel hetkel eriti atraktiivsed,” ütles Faber. „Võlakirjaturg ütleb meile, et läänemaailm on surutises, kuid aktsiaturud on võrreldes sellega kõrgel. See muudab börsid haavatavaks.”

Aktsiaturud on viimastel kuudel olnud rahutud USA ja Euroopa võlakriisi pärast. Samuti väljendas Faber pahameelt poliitikute üle: „Poliitikud on kõik kasutud. Mitte keegi ei lahenda Euroopa ega USA probleeme, need vaid lükatakse edasi.”

Faber ütles Hiina majanduse kohta, et seda ohustab enim toiduhindade inflatsioon: „Kõrged toiduainete hinnad mõjutavad enim arenevaid turge, kuna seal kulutavad inimesed suurema osa enda sissetulekutest toidu peale. Kui hiinlased on sunnitud kulutama rohkem toidu peale, võib see Hiina majanduskasvu hakata mõjutama.”

Faber, kes kirjeldab ennast ka kui „ülimalt pessimistlikuna”, ütles, et perifreeriariigid visatakse lõpuks euroalast välja. „Mind üllatab see, kui tugev on euro praegusel ajal olnud. Perifreeriariigid, mis mõjuvad eurole negatiivselt, visatakse lõpuks euroalast välja. Ma oleks Kreeka juba kolm aastat tagasi eurotsoonist välja visanud – see oleks palju odavam olnud,” lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2011, 15:48
Otsi:

Ava täpsem otsing