Romet Kreek • 2. august 2011 kell 6:59

Toyota hoiatas suurema kasumi eest

Maailma suurim autotootja Toyota Motor andis positiivse kasumihoiatuse, kuna 11. märtsi maavärinast on taastutud kiiremini, vahendab Bloomberg.

Ettevõte tõstis kogu majandusaasta kasumit 39 protsenti. Varem prognoosis autotootja oma kasumiks 280 miljardit jeeni, nüüd 390 miljardit jeeni (5,04 miljardit dollarit). Käive võib kasvada 19 triljoni jeenini.

Jaapani suuruselt kolmas autotootja Honda Motor teatas eile, et nende majandusaasta esimese kvartali puhaskasum kukkus aastaga 88 protsenti, 31,8 miljardile jeenile. Honda tõstis kogu aasta kasumiprognoosi 18 protsendi võrra. Nissan Motor teatas läinud nädalal, et nende esimese kvartali kasum vähenes 20 protsenti, 85 miljardile jeenile. Nissan Motor aastaprognoosi ei muutnud.

Hetkel kuum