Romet Kreek • 4. august 2011 kell 10:09

Hispaaniale tuli raha kallimalt kätte

Hispaania riigikassa käis täna turult raha tõstmas, kuid raha eest pidi pakkuma varasemast kõrgemat tootlust.

Hispaania müüs 2,2 miljardi euro eest aprillis 2014 lõppevaid võlakirju keskmise tootlusega 4,813 protsenti aastas. Analoogseid võlakirju emiteeriti 7. juulil tootlusega 4,291 protsenti. Kaubaks läks ka 1,1 miljardit eurot jaanuari 2015. aasta võlakirju tootlusega 4,984 protsenti aastas. Riigikassa lootis müüa maksimaalselt 3,5 miljardi euro eest võlakirju, raha saadi 3,31 miljardit eurot.

Rahandusminister Elena Salgado seletas sel kuul lisaks turutormiga väiksemat mahtu puhkuste hooajaga.

„Me ootasime augustis kasvavat volatiilsust, nagu juhtub sageli, kuid kauplemismahud kuivavad kokku,“ ütles ta eile õhtul Madriidis kohtumise järel peaministri Jose Luis Rodriguez Zapateroga, kui arutati süvenevat fiskaalkriisi.

Kolmeaastase võlakirja pakkumine oli 2,14 kordselt kaetud nõudlusega võrreldes juuli 2,29ga.

Hetkel kuum