Kundas põlev tööstushoone kukkus kokku

Kaisa Gabral 04. august 2011, 14:18

Kunda linna laohoones põleb umbes 2500 tonni hoonesse ladustatud olmeprahti. Hoone mõõtmetega 100 korda 20 meetrit varises kella 13.39 paiku kokku, teatas päästeamet.

Päästeamet palub elanikel sündmuskohta vältida, magistraalliinid on paigutatud üle tee.

4. augustil kell 12.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Kunda linnas Tööstuse tänava laohoones. Sündmuskohale liikus suur hulk päästetehnikat. Sündmuskohale liigub Keskkonnainspektsioon ja Päästeameti erikeemiatalitus õhu- ja veesaaste proovide võtmiseks.

Praegusel hetkel tõuseb hoonest musta paksu suitsu, mis liigub Viru-Nigula poole, põleb olmekütus (RDF  on purustatud ja kokku pressitud plastik, papp jm orgaanilised jäätmed). Hoone keskmine osa oli varem maha lammutatud.

Väljaspoole laohoonet levivas suitsus sisalduvate keemiliste ühendite hulk ja kontsentratsioon selline, et suitsuga kokkupuudet tuleks vältida lastel, rasedatel, eakatel ja kroonilisi haigusi põdevatel inimestel (nt astmaatikutel). Kuni tulekahju lõpliku kustutamiseni soovitasime neil inimestel ohupiirkonnas - Kunda linnas ja lähiümbruskonnas liikumist vältida, jääda siseruumidesse ning sulgeda uksed ja aknad. Haigussümptomite ägenedes tuleb nõu küsida meedikutelt.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2011, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing