Tallinna Elcoteq pidas reedel kriisikoosolekut

Anne Oja 08. august 2011, 00:00

Elcoteq Eesti ASi tegevjuht Jan Kotka ei saanud reedel toimunu kohta ametlikku kommentaari anda, sest reede õhtul polnud peakorterist toimuva kohta täiendavat infot võimalik saada. Kotka avaldas lootust, et tal õnnestub infot saada täna.

Elcoteqi juhatuse esimees Jouni Hartikainen astus reedel tagasi põhjendusega, et ta ei saa seoses laenuandjate hiljutise tegevusega ettevõtet juhtida ega objektiivselt kaitsta kõigi aktsionäride huve, vahendas Hugin Online.

Laenuandjad on võtnud Elcoteqi vastu kasutusele mitmesuguseid meetmeid, sealhulgas blokeerinud mitmed pangakontod ja pidanud kinni Elcoteqi klientide maksed Euroopas ja USAs. Seetõttu on tulevane äriväljavaade väga ebakindel.

Juuli lõpus pääses elektroonika allhankefirma Elcoteq äriühingute saneerimismenetlusse, kui Luksemburgi kohus kiitis heaks majanduslikes raskustes äriühingu taotluse, kirjutas Helsingin Sanomat.

Siis oli lootus, et otsus tagab Elcoteqile tegevuse jätkumise kohtu määratud eksperdi järelevalve all. Osa tütarettevõtetest kavatseb taotleda otsuse järel ka eri riikide kohalike seaduste kohaselt saneerimismenetlust.

Elcoteqi käive oli mullu 1,07 miljardit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing