East Capital Explorer ootab plussis tulevikku

Birjo Must, Anne Oja 08. august 2011, 07:05

Investeerimisettevõte East Capital Exploreri  juhi Gert Tiivase sõnul on ettevõttel vaid lühiajaline madalseis, sest investeerimisfirma huviorbiidis olevatel Ida-Euroopa riikidel läheb üldjoontes hästi.

„Teine kvartal oli sisuliselt kõikidel meie turgudel päris volatiilne ja keeruline aeg. Vaadates, mis toimub igal pool maailmas, siis olid ka meie suurimad turud Ida-Euroopa ja Venemaa kõik punased,“ kommenteeris majandustulemusi ettevõtte juhatuse esimees Gert Tiivas.

Juht lisas, et olukord ettevõtet küll otseselt ei mõjuta, kuna kaotusi pole realiseeritud, kuid loomulikult tuli aktivate väärtus alla.

East Capital Exploreri majandustulemustest selgub, et fondivara puhasväärtus moodustas 30. juuni seisuga 382 miljonit eurot, võrreldes 383 miljonit euroga aasta varem.  Varad muutusid teises kvartalis -9,1%, esimesel poolaastal -11% ning aastaga -0,3%. Fondiosaku puhasväärtus oli 30. juunil 10,97 eurot võrreldes mulluse 11 euroga.

Grupi 2011. aasta kuue esimese kuu puhaskahjum moodustas 40 miljonit eurot, samas kui 2010. aastal oldi 49 miljoniga kasumis. Emaettevõtte aktsionäride puhaskahjum ulatus 35 miljoni euroni ja tulu osaku kohta -1 eurot. Euro ja dollari kursi muutus kahandasid tulusid 14 miljoni euro võrra.

Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. August 2011, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing