Raha pageb toorainevaluutadesse

Romet Kreek 08. august 2011, 10:44

Valuuta turvasadamad kaovad, kuna Šveits ja Jaapan teevad valuutaturgudel interventsioone.

Suuremad kasusaaja nelja triljoni dollarilise päevase mahuga valuutaturul võivad olla Norra kroon, Austraalia dollar ja Uus-Meremaa dollar, prognoosis Frankfurt Trust. Nendes riikides on võla suhe SKPsse alla 48 protsendi võrreldes USA umbes 60 protsendi, Suurbritannia 77 protsendi ja Saksamaa 79 protsendiga.

„Kui te tahate olla eemal eurost ja dollarist, kuna see paarike on kole, siis leidub alternatiive,“ ütles Frankfurt Trusti varade allokatsioonijuht Christoph Kind. „Mulle meeldivad Austraalia dollar, Uus-Mermeaa dollar, Rootsi ja Norra kroon. Need on kõik AAA-reitinguga maad oma valuutadega, mida nad saavad juhtida ning päris likviidsed turud.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. August 2011, 10:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing