Silvano ületas analüütikute ootusi

Romet Kreek 10. august 2011, 00:00

"Silvano Fashion Groupi teise kvartali tulemustele andis oluliselt positiivset tooni Valgevene rubla devalveerimisest tingitud märkimisväärne valuutakasum," tõdes LHV Panga analüütik Nils Vaikla. "Kuna valdav osa Silvano tootmisest toimub just Valgevenes, siis eurodes arvestatuna muutusid tootmiskulud oluliselt väiksemaks. Seetõttu ei avaldunud valuutakursi muutus mitte ainult finantstuluna, vaid ka efektiivsuse tõusus."

Vaikla märkis, et 16,6 miljoni eurone brutokasum oli tunduvalt suurem LHV oodatud 12,4 miljonit eurot, millest tuli ka peamine erinevus panga prognoosidesse. "Oleme Silvano teise kvartali tulemusega väga rahul ning tuleviku suhtes positiivselt meelestatud. Tugev nõudlus Venemaalt on praegu peamine ettevõtte kasvumootor, mistõttu inflatsioonisurve Valgevene turul Silvanole teises kvartalis mõju ei avaldanud," ütles ta.

"Praegu on Silvano näol tegemist ühe odavaima aktsiaga Tallinna börsil, kelle finantspositsioon ja rahavoog on tugev," võttis Vaikla kokku.

Aktsia hinnasiht tõusis kõrgemale. LHV on andnud Silvanole aktsiale ostusoovituse hinnasihiga 4,10-4,50 eurot. Seoses Silvano teise kvartali üle ootuste tulemusega tõstis Swedbank Silvano aktsia hinnasihi 3,70 eurolt 4,02 eurole, aktsia sai "akumuleeri"-soovituse asemel ostusoovituse.

"Ettevõte käive kasvas kõigil turgudel, välja arvatud Valgevenes," kirjutas Swedbanki analüütik Risto Hunt. "Valgevene rubla devalveerimine kahandas tootmiskulusid, mis kasvatas järsult kasumlikkust. Head kasumimarginaalid peaksid ka edaspidi jätkuma."

Ettevõtte olulised turud seisavad kindlatel alustel: SFG suurima turu Venemaa majandust toetavad nafta- ja gaasihinnad, klientide kasvav ostuvõime, vähenenud tööpuudus ja tugev Vene rubla, kirjutas ettevõte börsiteates.

Inflatsioonisurve ja suurenenud ostujõud on kaasa aidanud naistepesu müügi märgatavale kasvule Valgevenes. Balti turud on toibunud tarbimise järsust langusest ja annavad märku tarbijate ostujõu suurenemisest.

Ukraina - üks SFG seisukohast alahõivatud turge - on jätkuvalt tõusuteel, mida on näha kontserni müüginumbrite kasvust selles piirkonnas.

Valgevene rubla devalveerimine mõjus hästi. SFG teise kvartali äritulemusi mõjutasid hooajale omaselt suured müüginäitajad. Tänu klassikaliste kollektsioonide suuremale osatähtsusele kogumüügis jäi rentaabluse määr pisut väiksemaks kui esimeses kvartalis.

Sellest hoolimata olid kontserni rentaablusnäitajad head tänu mõjule, mida avaldas Valgevene rubla devalveerimine. 24. mail devalveeriti Valgevene rubla euro suhtes 53% võrra. Sellest tulenevalt vähenes Valgevene valuuta väärtus euro suhtes tänavu esimese poolaasta jooksul kokku peaaegu 79%.

Kuna devalveerimine annab eksportijatele konkurentsieelise, loodab Silvane juhtkond eurovääringus väljendatuna vähendada kulusid ja suurendada oma tegevusvaldkondade efektiivsust.

Rohkem tähelepanu frantsiisivõtjatele. Aruandeperioodi lõpul tegutses kontserni ja tema frantsiisipartnerite alluvuses 449 Milavitsa ja Lauma Lingerie kauplust, neist 52 kauplust haldab kontsern ise ja ülejäänuid frantsiisipartnerid. Jaemüügis keskendub kontsern frantsiisipartnerite töö edendamisele ja toetamisele.

Aasta teisel poolel on Silvano hinnangul oodata Valgevene rubla devalveerimisest tulenevat positiivset mõju kuludele, mis omakorda avaldab positiivset mõju brutorentaablusele ja seega ka kontserni kasumlikkusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing