Leedu analüütik: Eesti majanduskasv on muljetavaldav

Alyona Stadnik 11. august 2011, 12:15

Danske Banki vanemanalüütiku Violeta Klyviene sõnul jätkab Eesti majandus oma kasvu muljetavaldava kiirusega ning üldiselt, kui eksport on endiselt väga tugev, siis on oodata, et suur kasv jätkub. 

Klyviene arvates on tänane Eesti majanduskasvu statistika segasem kui kunagi varem. „Esiteks muudeti SKP arvutamise metoodikat ja vaadati üle andmeid,“ sõnas Klyviene. Ta lisas, et täna peaks olema ettevaatlik nende tulemuste kommenteerimisel, sest rohkem infot avaldatakse 8.septembril.

„Eesti majanduskasv on nüüd statistika kohaselt rohkem tasakaalustunud, kuna tootmise kasv aeglustus ja selle osa üldises lisaväärtuses kahanes. Väga nõrga jaemüügi tulemused näitasid, et eratarbimine on jätkuvalt nõrk ja sisenõudluse taastumine oli tingitud peamiselt investeeringute kasvust,“ kommenteeris Klyviene.

Klyveine sõnul on näha ka pangalaenude taastumist, kuid võlgade vähendamise protsess jätkub. „Seega ei saa välistada, et teises kvartalis on olnud kiire kasv riiklikel investeeringutel,“ laulus Klyviene.

Ta märkis, et nemad ei kavatse muuta oma SKP kasvu käesoleval aastal, mis on 6,4%, seni kuni neil on saada rohkem teavet uute andmete kohta. „Siiski on olemas teatud risk, et meie prognoos võib tõusta. SKP tulemus võiks keskmiselt olla oluliselt suurem kui 6% sel aastal,“ kommenteeris Klyviene.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2011, 12:15
Otsi:

Ava täpsem otsing