Roubini: unustage pehme maandumine

Rainer Saad 11. august 2011, 18:19

Majandusteadlane Nouriel Roubini hoiatas, et hiljutine majanduse aeglustumine ei ole ajutine ning ennustab USA ja teiste arenenud riikidele teist tõsist majanduslangust.

Roubini, kes on Roubini Global Economics asutaja ütles Financial Timesile, et Ameerika viimased majandusandmed on olnud kehvad – madal kasv, juurde on loodud vähe töökohti, nõrk tööstustoodang ja tarbimine. Lisaks mainis Roubini, et tarbijate, ettevõtete ja investorite usaldus on vähenenud ning see jätkab veelgi langemist.

Roubini ütles, et eurotsooni hädas olevate riikide majandused tõmbuvad kokku ning ülejäänud riikide majanduskasv on kesine.

„Veel hullem on see, et ülemaailmne tootmine on järsult aeglustumas – nii arenevates majandustes nagu Hiina, India ja Brasiilia kui ka ekspordile orienteeritud või ressursirikastes riikides nagu Saksamaa ja Austraalia,” ütles Roubini.

„Standard & Poor’si ekslik otsus alandada USA krediidireitingut praeguses raskes ja ebastabiilses olukorras ainult suurendab topeltpõhja tõenäosust ning eelarve puudujääki. Kuna see on likviidsuse ja maksevõime kriis, tuleb alustada korrektset võlgade restruktureerimist,” ütles Roubini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2011, 18:19
Otsi:

Ava täpsem otsing