Iisrael võib valmistuda septembrisõjaks Liibanoniga

Romet Kreek 12. august 2011, 12:08

Iisrael võib minna septembris Liibanoni vastu sõtta, vahendab Stratfor Euroopa diplomaatiliste allikate informatsiooni, lisades, et Iisrael võib rünnata Liibanoni riigi riiklike institutsioone, sealhulgas armeebarakke ja positsioone, Hezbollah relvaladusid ja ametiisikuid ning vee- ja energeetikasektori sihtmärke.

Euroopa maad, kelle väed on ÜRO vägedes Liibanonis (UNIFIL), said  sellise informatsiooni Iisraeli käest. Allikad ütlesid, et Iisraeli sõjaline plaan garanteerib edu mistahes konfrontatsioonis Hezbollah’iga, lisades, et sõda sunniks Palestiina presidenti Mahmoud Abbas’i otsima ÜRO tunnustust Palestiina riigile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2011, 12:13
Otsi:

Ava täpsem otsing