Kreeka säästumeede: 1500 surnut kaotas oma pensioni

Jussi Hieta aka Somm Tallinnast 12. august 2011, 18:06

Helsingin Sanomate uudiste järgi säästab Kreeka nüüd tõsiselt. Uudisteagentuuri AP andmetel on Kreeka suurim pensionifond lõpetanud pensioni maksmise 1473-le üle 90 aastastele, kes on  surnud.

Pensionide maksmise osas esineb palju petmisi ning pensionifond kavatseb nüüd petjad kohtusse kaevata. Eesmärk on kohtu kaudu saada tagasi 1,9 miljonit eurot. Summa on võrreldes Kreeka kärpimisvajadusega väike, aga parem siiski kui mitte midagi.

Valvsate kontrolöride seas on kahtlust äratanud seik, et umbes 9000 üle sajaaastast kreelast on samuti pensioni saajate hulgas, kuigi värskeima rahvaloenduse järgi on Kreekas ainult 1700 üle sajaaastast inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2011, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing