Anne Oja • 12. august 2011 kell 4:54

Kull: tarbimine kahaneb, kuid pole vaja tangule üle minna

Ehkki börsil toimuv verine möll kisub tarbimise alla, pole siiski põhjust veel tangu ja tatart kokku ostma hakata ning pudrutoidule üle minna, arvab ettevõtja August Kull.

Äripäeva küsimusele "Kas uus majanduskriis jõuab ka Eestisse?" vastab ettevõtja August Kull.

Mis te ise arvate, kas Eesti on suletud majandus või ei? Ma arvan, et ei ole ja seda on ka kõik varasemad kriisid näidanud. Viimase nädala börsimöll puudutab praegu küll ainult börsi, kuid kuna on tegu rahaturu instrumentidega, mõjutab see varem või hiljem ka tarbimist, kulutamist ning elustiili. (Kui börsil läheb halvasti – toim) mõeldakse, et nüüd tuleb hakata kokku hoidma, tangu sööma ja tatart kapis hoidma.Ma arvan, et Eesti kindlasti võidab, nagu ta on varasematest majanduskriisidest võitnud. Praegust ja varasemaid kriise ei saa aga päris võrrelda, kuna sellist rahaturgude kriisi pole varem kunagi olnud ja seetõttu ei oska mitte keegi öelda, mis edasi saab.Kindlasti ei maksa aga üle reageerida. Tark on praegu see, kes tegeleb nende asjadega, mida ta suudab mõjutada ja jätab need asjad rahule, mida ta ei suuda mõjutada.

Hetkel kuum