Nordea: oleme suurendanud sularaha osakaalu pensionifondides

Birjo Must 12. august 2011, 09:59

Viimastel nädalatel turgudel toimunu tekkepõhjused ei ole ilmnenud üleöö, oleme alates eelmise aasta lõpust suurendanud sularaha ja rahaturuinstrumentide osakaalu pensionifondides, rääkis Nordea fondijuht Olli Enqvist.

„Viimase poole aasta jooksul oleme ennetavalt vähendanud Nordea pensionifondides aktsiate osakaalu ning suunanud võlakirjainvesteeringud kõrgema reitinguga ning stabiilsematesse instrumentidesse nagu näiteks Saksamaa võlakirjad,“ rääkis Enqvist.

Alates eelmise aasta lõpust on Nordea tema kinnitusel suurendanud sularaha ja rahaturuinstrumentide osakaalu pensionifondides kuni 25%-ni, et tasakaalustada finantsturgudel toimuvate kõikumiste mõju pensionifondidele.

Fondijuht lisas, et kuigi Nordea hinnangul ootab maailmamajandust tervikuna ees väikese kasvu periood, mille tulemusena ei tasu olla investeeringute tootluse osas üleliia optimistlik, on üldine rahutus finantsturgudel tekitamas häid ostuvõimalusi.

Enqvisti kinnitusel pole hetke turgude emotsioonid muutnud Nordea pensionifondide peamisi investeerimisstrateegiaid. „Kuna pensioni kogutakse pikaajaliselt siis ka pensionivarade investeeringuid tuleb teha pikemas vaates, mitte üksikute päevade või nädalate tõusudest-kukkumistest lähtudes,“ sõnas ta.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2011, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing