Kruuda ühendab Tere Vene piimatootjate liiduga

ÄP 15. august 2011, 00:00

Sojuzmoloko esindajad eesotsas liidu juhatuse esimehe Andrei Danilenkoga kohtuvad 14.-15. augustil põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi ja piimanduskontserni Tere juhtkonnaga ning külastavad siinseid piimafarme, teatas Tere.

Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul astub ettevõte Sojuzmoloko liikmeks.

"Tere jaoks on eksport olnud viimaste aastate selge prioriteet ja Venemaa turg on selle prioriteedi keskpunkt. Tahame Sojuzmoloko liikmeks astudes olla Venemaa klientidele lähemal, õppida seda suurt turgu rohkem tundma ja vahetada kogemust, mis Eesti ja Venemaa partneritel viimastel aastakümnetel tekkinud," põhjendas ta.

Sojuzmoloko juhatuse esimehe Andrei Danilenko sõnul on tarvis otsida uusi võimalusi vastastikku kasuliku koostöö arendamiseks, mis puudutab nii investeeringuid turundusse kui ka tootmisesse.

"Seoses tolliliidu loomise ning Venemaa plaaniga liituda WTOga hakkavad mängureeglid turul paratamatult muutuma. Seetõttu on meie jaoks oluline konstruktiivne dialoog Eesti kui Vene turu traditsioonilise piimatoodete tarnijaga. Sojuzmoloko enam kui 3000 liikme seas on juhtivad Venemaa ja Valgevene piima ja piimatoodete tootjad. Meil on hea meel tervitada ASi Tere esimese Balti riikidest pärit liikmena," ütles ta.

2008. aastal asutatud Sojuzmoloko on Venemaa piimatootjaid ja -töötlejaid koondav organisatsioon, mis kaitseb piimatööstuse huve.

Tere käive moodustas 2010. aastal ligi 100 miljonit eurot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing