Hongkong ennustab maailmamajanduse langust

Fredy-Edwin Esse, California 15. august 2011, 11:46

Globaalse kasvu üheks näitajaks loetava ja ekspordist juhitav Hongkongi majandus annab märku vähemalt aasta kestvast majanduslangusest, mis tabab valusalt nii Euroopat kui USAd, sõnas ökonomist Kevin Lai.

Bloomberg Newsi poolt küsitletud üheksast ökonomistid prognoosis Daiwa Capital Marketsi ökonomist Lai kõige täpsemalt linna majanduse 0,5% kahanemist teises kvartalis.

"Globaalne nõudlus on väga nõrk ja me eeldame, et USA ja Euroopa näevad järgmise aasta jooksul väga järsku aeglustumist või nullilähedast kasvu," ütles Lai intervjuus Bloombergile. "Hongkongi jaoks on majanduslangus juba reaalsus."

Lai sõnul ilmestab nõrkust kõige paremini vaid kvartaliga 11% kukkunud kaupade eksport. Ökonomist kirjeldas Hongkongi majandust kui maailma kõige rohkem  väljastpoolt mõjutatavat. Langus tooks kaasa suuri raskusi.

Lai ennustab, et Hongkongi majandus kahanes 12 kuu jooksul kuni märtsi lõpuni 1% võrra. 2009. aastal esimese kvartaliga lõppenud fiskaalaasta jooksul kahanes linna majandus 7,9%.

Ametlikult on majanduslangus siis, kui SKP on kahanenud kaks kvartalit järjest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2011, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing