USA suurpangad kasvatasid sidemeid prantslastega

Fredy-Edwin Esse, California 15. august 2011, 10:42

Käesoleva aasta esimeses pooles ehk enne Prantsusmaa pankade väidetavate probleemide ilmsiks tulekut suurendasid enda otsest seotust riigi pankadega nii Citigroup kui Goldman Sachs Group.

USA suuruselt kolmas pank Citigroup suurendas 2011. aasta esimese kuue kuuga bruto piiriüleste laenude hulka Prantsuse pankadega 40% võrra 15,7 miljardi dollarini, vahendas Bloomberg.

Mitte paremini ei käitunud Goldman Sachs, kelle laenude hulk kasvas aasta esimeses pooles 31% võrra 38,5 miljardi dollarini, selgus pankade poolt avalikustatud aruannetest. Samas pole seal märgitud, mis tagatisi USA pangad said või kuidas nad riski on maandanud.

Societe Generale ja Credit Agricole, Prantsusmaa suuruselt teine ja kolmas pank, juhtisid läinud nädalatel aktsiaturgudel pangandussektorit oluliselt madalamale, sest ilmnesid mured, et pangad ei pruugi valitsuste võlakriiside puhul piisavalt raha saada. 

"USA pankade kohal hõljub suur ebakindluse pilv seetõttu, et ei teata, kui palju nad on Prantsuse ja teiste Euroopa pankadega seotud," ütles Cornelli ülikooli finantsprofessor Andrew Karolyi. "Arusaadavalt ei reageeri turg nähtule hästi."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2011, 10:42
Otsi:

Ava täpsem otsing