Carlsbergi aktsial3 aasta halvim päev

Fredy-Edwin Esse, California 17. august 2011, 12:12

Carlsbergi aktsia tegi Kopenhaageni börsil kolme aasta suurima kukkumise, sest kärpis Venemaa kehva müügi tõttu kasumiprognoosi.

Täna avaldatud teate kohaselt kasvab firma puhaskasum sel aastal vahemikus 5%-10%, kuigi varasemalt loodeti 20% kasvu, vahendas Bloomberg.

Venemaa suurim õlletootja Carslberg ütles, et turg kahaneb väikese ühekohalise protsentarvu võrra, samas kui varem prognoositi 2%-4% kasvu. Firma tõi languse põhjusena välja kasvanud makse õllele ning halva ilma ning lisas, et ei looda sel aastal enam turuosa Venemaal suurendada.

Venemaa valitsuse otsus tõsta õllede kehtestatavat aktsiisi 200% võrra on terve riigi tootjaid valusalt tabanud. Lisaks on riik õlle müümist piirama hakanud.

Carlsbergi teise kvartali tegevuskasum kukkus 3,7 miljardi Taani kroonini. Eelmine aasta samal ajal sai firma 4,2 miljardit krooni tegevuskasumit. Bloomberg Newsi poolt küsitletud analüütikud lootsid 4,33 miljardi kroonist kasumit näha.

Aastases võrdluses kasvas õlletootja käibe 3,9% võrra, 18,7 miljardi kroonini.

Nende uudiste peale kukkus firma aktsia Kopenhaagenis 16%, pühkides firma väärtusest maha 8,4 miljardit Taani krooni ehk 1,6 miljardit eurot. Kella 11.47 seisuga oli Carlsbergi aktsia 14,90% miinuses, makstes 405,50 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2011, 11:09
Otsi:

Ava täpsem otsing