FOTOD: tallinlased lülitati ühtsesse torustikku

Erik Prozes 17. august 2011, 16:57

AS Tallinna Küte viis lõpule ligi 16 miljoni eurose investeeringu, mille tulemusena hakkab uuest küttehooajast Tallinnas esmakordselt tööle ühtne kaugküttevõrk.

Edaspidi saavad Väol asuvas Tallinna Elektrijaamas toodetavat rohelist soojusenergiat tarbida ka Tallinna Kütte kliendid Mustamäel, Õismäel, Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines.

Kaugküttevõrkude ühendamise ehitustööde käigus ehitati valmis üle kolme kilomeetri uut, eelisoleeritud soojustorustikku, mis kulgeb Pirni tänavalt Kristiina tänavani.  Seoses investeeringuga paraneb Kristiine linnaosa õhukvaliteet, kuna suletakse kolm lokaalkatlamaja ning nende tarbijad ühendatakse kaugküttevõrguga. Edaspidi saavad kaugküttega liituda Kristiine linnaosa Lilleküla piirkonna seni lokaalküttel olevad hooned.

 AS Tallinna Küte toodab ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest oma katlamajades, kasutades selleks AS-ilt Eesti Gaas ostetavat maagaasi. Ülejäänud osa ostab Tallinna Küte sisse Tallinna Elektrijaamast, AS-ile Eesti Energia kuuluvast Iru Soojuselektrijaamast ning samuti  väikestelt soojusetootjatelt. AS Tallinna Küte võttis aastal 2002 linnale kuuluva AS Tallinna Soojus varad kolmekümneks  aastaks rendile.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2012, 18:26
Otsi:

Ava täpsem otsing