Hiina hapud laenud üha paisuvad

Fredy-Edwin Esse, California 18. august 2011, 10:45

Hiina pankades olevad hapud laenud tõusevad "šokeerivalt kõrgele tasemele", mis omakorda sööb ära kasumid ja aeglustab maailma suuruselt teise majanduse kasvu, ütles edukas aktsiafondijuht Rajiv Jain.

Hiina kohalikud omavalitsused on raskustes enda laenude äramaksmisega ja "mullitav" kinnisvaraturg mõjutab langevate hindadega otseselt pankasid, ütles Jain intervjuus Bloombergile.

Kuigi Hiina pankade aktsiate suhtarvud on kukkunud 2008. aasta oktoobri tasemele, ütles Jain, et need pole ikka odavad, sest pankade mõjujõud on endiselt liiga kõrge ning majandustulemused valmistavad tõenäoliselt investoritele pettumuse.

"Me ei ole omanud ühtegi Hiina panka ja lähiajal ma ei näe meid mõnda omamas," ütles 15 miljardit dollarit haldav Jain, kelle kolm fondi võitsid 99% konkurentidest sel aastal. "Vaadates nende raamatupidamist, siis ma ei mõista, kuidas keegi üldse suudab pennigi sinna investeerida."

New Yorgis baseeruva fondijuhi väljavaade on vastuolus aktsiaanalüütikute üldise arvamusega, kes ennustavad, et järgneva 12 kuuga kallinevad Hiina pankade aktsiad 40%. Bloomberg küsitles selleks üle 900 analüütiku.

Hiina pangad puistasid krediiti 2009. ja 2010. aastal rekordkiirusel, andes selle aja jooksul laenudena välja üle 2,7 triljoni dollarini, sest valitsus üritas vastu panna ülemaailmse majanduslanguse ajal kahanevale ekspordile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. August 2011, 11:50
Otsi:

Ava täpsem otsing