Maailma suurima telekomi kasum kasvas

Fredy-Edwin Esse, California 18. august 2011, 11:39

Kasutajate arvult maailma suurim telekom China Mobile teatas analüütikute prognoose ületanud 7% kasvanud teise kvartali kasumist.

Firma puhaskasum kasvas teises kvartalis 7%, 5,4 miljardi dollarini, vahendab Bloomberg. Aasta tagasi teeniti 5 miljardit dollarit.

Bloombergi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid keskmiselt 5,2 miljardi dollari suurust kvartaalset puhaskasumit. China Mobile'i käive kasvas 9,3%, 20,7 miljardi dollarini.

Firma on edukalt võitmas uusi kliente, kes kasutavad nutitelefone ja sellega kaasnevat internetiühendust. China Mobile'i Mobiilturul oli kokku 86 miljonit klienti, kes aasta esimese kuue kuuga laadisid alla 260 miljonit korda erinevaid rakendusi, mänge, muusikat jpm.

"China Mobile on juhtimas teiste telekomide ees internetti kasutavate klientide hõivamises," ütles Mirae Asset Securitiesi analüütik Eric Wen. "Mobiilidele mõeldud kirjandus, mängud ja videod on kõik tugevasti kasvanud."

Firmal on juulilõpu seisuga Hiinas kokku 616,8 miljonit klienti ning iga kuu on keskmiselt 5 miljonit klienti lisandunud. Teisel kohal on China Unicom, ainus iPhone'i edasi müüv firma Hiinas, kel on 181,6 miljonit klienti. Kolmas on China Telecom 108,4 miljoni kliendiga. Viimased kaks avalikustavad samuti sel nädalal enda majandustulemused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2011, 11:39
Otsi:

Ava täpsem otsing