Vabaduse auks

Signe Sillasoo 19. august 2011, 00:00

20. augustil tähistab Eesti 20 aasta möödumist iseseisvuse taastamisest. Sel puhul toimub üle Tallinna mitmesuguseid pidustusi: "Vabaduse laul", Islandi päev jpm.

  "Vabaduse laul"
 • 20. augustil algusega kl 17.30 Tallinna Lauluväljakul
 • Eesti iseseisvuse taastamise 20. aastapäeva tähistab 20. augustil kontsertpidustus "Vabaduse laul". Kontsert on teetähis kahele Eesti rahvas jaoks olulisele sündmusele - 20. augustil möödub 20 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest ning Eesti pealinn Tallinn kannab uhkusega Euroopa kultuuripealinna tiitlit.
 • "Vabaduse laulul" esinevad Justament, Riho Sibul, Mari Kalkun, Dagö, Vaiko Eplik, Jaak Johanson, Malcolm Lincoln, Iiris, Jarek Kasar ehk Chalice ja Ewert & the Two Dragons.
 • Välisriikidest tulevad koos Eesti rahvaga sündmust tähistama Sinead O'Connor (Iirimaa), kelle palavalt oodatud kontsert jäi 1990. aasta Rock Summeril poliitilistel põhjustel ära, ning saami revolutsionäär Mari Boine (Norra), kelle iidne saami joig on ka varem Eestis kõlanud ja muusikasõpradele hinge pugenud.
 • Tervitusena teiselt tänavuselt Euroopa kultuuripealinnalt Turult jõuab lauluväljakule Kimmo Pohjonen, kes saabub sel korral peale akordioni koos Soome profimaadlejate ja orkestriga.
 • Lõunanaabrite juurest tuleb esinema ansambel Brainstorm ning tervitusega kodupublikule astub üles pikisilmi Eesti lavadele tagasi oodatud Kerli.
 • Pilet: sissepääs tasuta
 • info: www.20.ee
  Islandi päev
 • 21. augustil toimub Tallinnas Islandi päev, mille avab 20. augusti südaööl Tallinna lauluväljakul toimuval "Vabaduse laulul" Islandi president Ólafur Ragnar Gr?msson. Islandi päevaga tänavad Eesti riik ja välisministeerium Islandi riiki vapruse eest aastal 1991 Eesti taasiseseisvumist esimesena tunnustamast. Islandile pühendatud päeva raames astub erinevais Tallinna sisehoovides, kontserdipaikades ja Islandi väljakul üles üle kümne saareriigi muusikakollektiivi, Katusekinos näidatakse Islandi-teemalist filmi, avatakse Islandi-teemalised näitused ning põhjamaadest inspireeritud toiduturg.
 • Islandi päevale paneb punkti suur pidu, mis toimub 21-03 Von Krahli teatrimajas. Krahli klubi- ja teatrisaalis ning terrassil teevad etteaste kuus päeva jooksul vanalinna hoovides ja näitusesaalides esinenud põnevat ja erikõlalist artisti. Neile lisandub energiline Reykjaviki elektrotrio Sykur ning peo finaalis DJ-set'iga Islandi elektroonilise souli suunanäitaja GusGusi asutajaliige ja multitalent President Bongo.
 • Pilet: suur osa programmist on huvilistele vaba sissepääsuga
 • Info: www.20.ee/islandipaev
  "Kolm hetke Eesti muusikast"
 • 20. augustil kl 16 Tallinnas Harjumäel
 • Harjumäel toimub Eesti taasiseseisvumispäeva tähistamine, kus esineb kõnega Tallinna linnapea ning toimub kontsert. Ühtlasi avatakse selle üritusega 20. augusti väljak ja purskkaev.
 • Kontserdil kõlab Eesti esimese iseseisvuse, laulva revolutsiooni ja praegusaegne muusika, mille heliloojad on Raimond Valgre, Alo Mattiisen, Rein Rannap jt.
 • Kontserdil esinevad solistid Jassi Zahharov, Airi Allvee, Kristjan Kasearu ja rokkansambel, Meelis Hainsoo, ETV lastekoorid ning politsei- ja piirivalveorkester. Dirigendid on Lii Leitmaa ja Hando Põldmäe.
 • Pilet: sissepääs tasuta
 • Info: www.20.ee/harjumae-kontsert
  "Isamaa ilu hoieldes - Alo Mattiisen 50"
 • 21. augustil kl 17 Pärnus
 • Ammende Villa aias
 • Eesti taasiseseisvumise 20. aastapäeva auks toimub Pärnus Alo Mattiiseni loomingu ja isamaaliste laulude õhtu. Esinevad Ivo Linna, Riho Sibul, Maarja-Liis Ilus, Lenna Kuurmaa, Henri Laks, Raul Vaigla, Andrus Lillepea, Antti Kammiste, ja Ain Varts.
 • Pilet: hind 10 eurot, soodustusi ei ole
 • Info: www.kontsert.ee
  Via Baltica festival
 • 21.-27. augustil Liepajas Lätis
 • Balti keti aastapäeva (23. august) ajal toimuval festivalil astuvad üles Eesti, Läti ja Leedu artistid. Kavas on nii klassikalist muusikat kui ka modernset džässi ja eksperimentaalset heliloomingut. Festivali raames avatakse fotonäitus. Ürituse eesmärk on olla kohtumispaik muusikutele, noortele talentidele ja Balti riikide publikule.
 • Pilet: 10-22 eurot
 • Info: www.facebook.com/pages/VIA-BALTICA-festival/164259640305149?sk=events ja www.twitter.com/via_baltica

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 10:15
  Otsi:

  Ava täpsem otsing