SEC võis hävitada uurimisdokumente

Rainer Saad 19. august 2011, 19:41

Iowa senaator Chuck Grassley väidab, et USA Turu-ja Väärtpaberijärelevalve Komisjon (SEC) hävitas dokumente, mis puudutasid uurimist seoses Bernard Madoffi, Goldman Sachsi, Wells Fargo, Bank of America, Deutsche Banki, Lehman Brothersi ja SAC Capitali.

„Näib nagu oleks SEC lubanud juurdlusega seotud dokumente hävitada,” ütles senaator Grassley. „Ei ole loogiline, et agentuur, mis vastutab juurdluse eest hävitab potentsiaalseid tõendeid. Kui see on tõsi, siis peab SEC selgitama, miks ta hävitas dokumente, kui palju ja mis aja jooksul.”

Siseinformaatorilt saadud vihje ja tõendite põhjal saatis senaator Grassley järelpärimise Mary Schapirole, SEC juhile.

Väidetavalt puudutavad hävitatud dokumendid „küsimus uurimise all” – ametlik termin, mida SEC kasutab oma esialgsetel uurimisetappidel. Kui siseinformaatori väited peavad paika, siis hävitati tahtlikult 9000 sellist dokumenti. See seaks kahtluse alla SEC võimekust koguda ja hoida dokumente.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2011, 08:52
Otsi:

Ava täpsem otsing