Indrek Kald • 19. august 2011 kell 10:35

Swed: aktsiate suurt hinnatõusu pole näha

Oleme endiselt ettevaatlikud ega näe lähitulevikus ees tugevat aktsiaturu rallit, teatas Swedbank täna personaalpanganduse klientidele.

Järgneb Swedbanki Balti investeerimiskeskuse turukommentaar:

Maailma aktsiaindeks MSCI World langes eile üle 4% ja on praegu eelmisel nädalal saavutatud madalaima taseme juures. Arenevatel turgudel ei läinud eriti paremini, eilne langus oli peaaegu 3% ja hetkel on indeks samuti eelmise nädala madalaima taseme lähedal.

Viimaste nädalate turu liikumised on olnud suuresti kooskõlas meie ootustega – märkimisväärne lühiajaline volatiilsus (suured päevased tõused ja langused) tuleneb uuest infost maailma majandustsükli arengu ja suuremate keskpankade sammude kohta.

Positiivse poole pealt on Euroopa Keskpangal õnnestunud poliitikameetmetega vähemalt esialgu stabiliseerida paanikat euroala võlakirjaturgudel. Itaalia ja Hispaania riigivõlakirjade tootlused on peaaegu kahe protsendipunkti võrra kahe nädala eest saavutatud tasemest madalamal.

Negatiivse poole pealt on ilmnenud esimesed konkreetsed signaalid, mis näitavad USA majanduskasvu järsku langust augustis.

Ettevaates ei ole me oma seisukohta turgude suhtes muutnud – oleme endiselt ettevaatlikud ja ei näe lähitulevikus ees tugevat aktsiaturu rallit. Enamike riskantsete varade osas äsja toimunud järsk langus ja märkimisväärne kapitali väljavool maailma aktsiafondidest on muutnud pikemas perspektiivis aktsiaturgude hinnatasemed atraktiivsemaks.

Kuna viimasel kahel nädalal nähtuga sarnane lühiajaline volatiilsus jääb tõenäoliselt püsima, tuleks pikemale ajale orienteeritud aktsiaturu investeeringuid teha väikeste ja ettevaatlike sammudega.

Meie privaatportfelli varapaigutustes säilitame konservatiivse lähenemise: osa Euroopa turgude aktsiainvesteeringutest ja madala krediidireitinguga võlakirjainvesteeringutest on paigutatud ümber kvaliteetsetesse investeerimisjärgu ettevõtete võlakirjadesse.

Hetkel kuum